4 nieuwe paarden voor het NOP

De Stichting Nederlands Olympiade Paard heeft vier potentiële teampaarden vastgelegd. Nederlands kampioen VDL Groep Zidane van springruiter Leopold van Asten, Emerald van Harrie Smolders, Glock’s Cognac Champblanc van Gerco Schröder en eventing-toptalent Concrex Bayro van Tim Lips dragen vanaf nu het achtervoegsel N.O.P. bij hun naam. 

VDL Groep Zidane

Leopold VAN ASTEN - VDL Groep Zidane

Het is niet verrassend dat Stichting Het Nederlands Olympiade paard VDL Groep Zidane heeft toegevoegd aan haar collectie potentiële teampaarden. De nu twaalfjarige ruin werd vorig jaar in Mierlo met Leopold van Asten overtuigend Nederlands Kampioen. Ze waren de beste Nederlandse combinatie in de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven en leverden met foutloze ronden een bijdrage aan de Nations Cup winst in Falsterbo. Bondscoach Rob Ehrens riep Van Asten en VDL Groep Zidane op als reserve-combinatie voor het Europees Kampioenschap in Aken en de finale van de FEI landenwedstrijdencompetitie in Barcelona.

Gerco Schröder - Cognac Champblanc 3Glock’s Cognac Champblanc

Stichting Het Nederlands Olympiade Paard heeft met Glock HPC Holding BV een principe akkoord bereikt waarmee Gerco’s huidige toppaard Glock’s Cognac Champblanc wordt vastgelegd door het N.O.P. Begin januari eindigde Schröder met de schimmelruin op de vierde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Basel. Vorig jaar leverde de combinatie belangrijke bijdragen aan de vele topklasseringen van het Nederlandse springteam in landenwedstrijden en natuurlijk het teamgoud op het EK in Aken. In de wereldbekerfinale in Las Vegas eindigde Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc op de twaalfde plaats. Glock’s London N.O.P. is het tweede paard waarmee Gerco wellicht de weg naar Rio aflegt.

EmeraldHarrie Smolders - Emerald

De twaalfjarige goedgekeurde hengst Emerald is de troef waarmee Harrie Smolders over twee weken in Gothenburg mee gaat dingen om een topklasseringen in de wereldbekerfinale. Vorig jaar won de combinatie de wereldbekerwedstrijd in Washington, hielpen ze het Nederlandse team aan de winst in de Nations Cup in Falsterbo en behaalden topklasseringen in de Grote Prijzen van Sankt Gallen, Lummen en onlangs in Bordeaux. Rob Ehrens riep Smolders en Emerald op als reserve-combinatie voor het EK in Aken. Een lichte blessure hield Emerald echter thuis. Wie weet vliegt de voshengst van Axel Verlooy, die als eigenaar bij de bekendmaking aanwezig was, komende zomer naar Rio de Janeiro.

IB-2013-Salinero-1Concrex Bayro

Het Nederlandse eventing-team heeft zich in 2014 met een derde plaats op het WK in Caen geplaatst voor de Olympische Spelen komende zomer. Vorig jaar toonde het team vormbehoud met een vierde plaats op het Europees Kampioenschap in Blair Castle. Een van de meest talentvolle jonge paarden van het internationale circuit, Concrex Bayro, heeft met Tim Lips vorig jaar hele goede resultaten geboekt bij hun debuut op viersterrennniveau. In het Duitse Lumühlen eindigden ze als zevende. In Pau sloten ze het seizoen af met een hele goede elfde plaats. De schimmel is dan ook het paard waarmee voor Lips een topklassering in Rio de Janeiro wordt voorspeld. Om zeker te zijn dat Concrex Bayro niet naar het buitenland verkocht wordt, heeft het bestuur van het N.O.P. met de eigenaren van de Concrex Bayro een contract getekend waarmee de nu tienjarige ruin behouden blijft voor de Nederlandse topsport.

Met ingang van 2016 is het contract tussen het N.O.P. en de eigenaren van Jerich Parzival (Adelinde Cornelissen), Siro (Danielle Heijkoop), Vedet PB (Sanne Voets) en Keyflow (Tim Lips) beëindigd. In totaal zijn er nu 18 paarden N.O.P. in Nederland. Hier heb je ze alvast even op een rijtje:

springen
Glock’s London N.O.P. (Gerco Schröder), VDL Zirocco Blue N.O.P. (Jur Vrieling) en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Maikel van der Vleuten); SFN Zenith N.O.P.(Jeroen Dubbeldam), Carambole NO.P. (Willem Greve).

dressuur
Arlando N.O.P. (Diederik van Silfhout), Glock’s Undercover N.O.P. (Edward Gal), en Glock’s Johnson TN N.O.P. (Hans Peter Minderhoud)

eventing
Rumor Has It N.O.P. (Merel Blom), Vira N.O.P. (Elaine Pen), Boleybawn Ace N.O.P. (Andrew Heffernan).

para-dressuur
Alphaville N.O.P. (Frank Hosmar) en Uniek N.O.P. (Rixt van der Horst), Wallace N.O.P. (Nicole den Dulk).

bron: KNHS

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s