Hier komen de Stephex Masters

Stephex pakt van 21 tot en met 24 augustus uit met een eigen evenement namelijk Stephex Masters. Dit concours zal plaatsvinden op de terreinen van Stephex in Wolvertem en wil zich profileren als een uitzonderlijk evenement. Eventmanager Frederik De Backer stond ons alvast te woord over dit opvallend initiatief. 

stephex1Stephan Conter, de oprichter van Stephex, wou al heel lang een eigen jumping organiseren. Conter zit samen met Filip Vanlaethem in de organisatie van Jumping Aalst en zo werd ook de grondlaag voor de Stephex Masters gelegd. “Stephan en Filip zijn de organisatoren van het evenement“, aldus de Backer. “Ik ben aangetrokken om het gewicht van hun schouders te halen en de coördinatie in goede banen te leiden. Als we iets doen, willen we het ook goed doen. Dat is zo in ons werk en dat zal ook zo zijn met het evenement. Stephan heeft die lijn altijd doorgetrokken in zijn vrachtwagens en in zijn handelstal. Hij heeft dat ook gedaan door de kaart van topsport te trekken en Daniel Deusser aan te werven.” Het resultaat van die aanwerving is goed te merken. Deusser werd vorig jaar nationaal kampioen in Duitsland en won dit jaar de Wereldbeker met Cornet d’Amour. De sympathieke Duitser gaf de sportstal zo meteen een extra elan.

Het domein in Wolvertem valt meteen op en dat is ook wat volgens De Backer zo aantrekkelijk is aan de Stephex Masters. “Het is een uitzonderlijke locatie dichtbij alle grote steden“, verklaart De Backer. “De tijd is er nu rijp voor, we hebben allerlei aanpassingen gedaan. Het domein is groter geworden doordat we nieuwe paddocks aangelegd hebben. Er zijn weides die we hebben omgevormd tot parking. De ruimte is zo ingericht dat het ideaal is om hier iets te organiseren.” Onder andere die mooie locatie zal heel wat liefhebbers naar dit topsportevenement lokken. “Stephan is iemand die opvalt. Iemand die dagdagelijks de helikopter neemt die vliegt gewoon in de kijker. Heel wat mensen zullen dus willen langskomen om eens te zien hoe het hier allemaal in zijn werk gaat.” Stephex Masters mikt op zo’n 30.000 bezoekers. De Backer geeft toe dat dat ongelooflijk ambitieus is maar hij gelooft dat het zeker mogelijk is.

Stephan Conter & Halifax vh Kluizenbos

Stephan Conter & Halifax vh Kluizenbos

Deels wil Stephex zich met deze jumping onderscheiden, het moet een totaalbeleving worden. “Stephan kent de sport zo goed, hij is op zoveel kampioenschappen aanwezig als handelaar of als eigenaar van een paard. Bij hem leeft allang de kriebel om zelf iets te organiseren.” Naast de jumping zullen er optredens plaatsvinden en wordt ook de gemeente bij het evenement betrokken. Stephex ligt vlak aan de A12 en de Brusselse ring maar in het Brusselse is allang niets meer te beleven op het vlak van paardenshows. “Stephan nam ooit nog als ruiter deel aan Jumping Brussel“, vertelt De Backer. “Als geboren Brusselaar was het hem een doorn in het oog dat hij naar alle steden in de wereld moest gaan om jumpings te bezoeken maar dat er in Brussel niets meer was. Via Stephex Masters is er misschien een herlancering van Jumping Brussel mogelijk. Ook een verhuis naar het Brusselse sluiten wij op lange termijn niet uit.”

Stephex riders Eiken Sato & Daniel Deusser

Eiken Sato & Daniel Deusser

Tijdens de Stephex Masters staan er twee-en driesterwedstrijden op het programma.  Daarnaast heeft het evenement ook aandacht voor jonge paarden. “Bij andere evenementen nemen 6- en 7-jarige paarden deel aan de proeven voor jonge paarden“, aldus De Backer. “Bij ons is het ietsje anders. Wij mikken op 7- en 8-jarige paarden. Dat past perfect in de filosofie van Stephex. Die jonge paarden zijn de Grand Prix paarden van morgen en daar draait het bij ons op stal om.” Het concours vindt plaats van 21 tot en met 24 augustus en dat is vlak voor de Wereldruiterspelen in Caen. “Dat vormt geen enkel probleem voor ons, dat is net een buitenkans. Alle topruiters bevinden zich op dat moment in Europa“, legt De Backer uit. “Het springen gaat in Caen een week later van start dus die ruiters gaan niet zitten nietsdoen, die willen in vorm blijven. We zijn door de FEI beperkt in prijzengeld omdat we net voor de WEG zitten maar de ruiters hebben voldoende paarden. Ze moeten niet met hun kampioenschapspaarden afzakken naar ons, ze beschikken nog over andere paarden. Daarnaast maak ik mij sterk dat we een straf deelnemersveld gaan hebben gezien de positie van Stephan en Daniel Deusser.” Stephex zelf zal alvast een mooie reeks toppers afleveren in het deelnemersveld. De twee dochters van Stephan, Emilie en Zoë, zijn momenteel sterk bezig tijdens het jeugdconcours in Bonheiden en zullen ook deelnemen aan Stephex Masters. Daarnaast kan Conter nog rekenen op stalruiters Daniel Deusser, Eiken Sato, Anneliese Präg, Petronella Andersson en  Jonna Ekberg.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s